Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen.

Preventief BV neemt haar verantwoordelijkheid, alle niet noodzakelijke trainingen en open-inschrijvingen die gepland staan tot 19-01-2021 worden verplaatst of aangepast. Op basis van de uitzondering voor bijeenkomsten tot max 30 personen voor bedrijf en beroep. Voor onmisbare facilitaire ondersteunende functies is het mogelijk in-company trainingen die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering binnen uw organisatie door te laten gaan. Bijvoorbeeld als door onderbezetting de bedrijfscontinuïteit in het geding komt. Uiteraard coronaproof middels ons ‘branche protocol’ en daar waar mogelijk beperken wij de blootstelling en contactmomenten door verkort met e-learning en competentietoetsen ipv reguliere trainingen aan te bieden.

Wij nemen contact met u op om in overleg te bepalen wat voor uw organisatie de meest passende oplossing is.

Aanscherping coronamaatregelen: aangekondigde harde lockdown treft BHV, EHBO-, reanimatie-en veiligheidscursussen.

Gisteravond kondigde Premier Rutte tijdens een toespraak aan dat Nederland in lockdown gaatom het toenemende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit heeft flinke gevolgen voor nogal wat branches, waaronder desectorvoor BHV-, EHBO-, reanimatie-en veiligheidscursussen.De lockdownbetekent in de praktijk dat er in principe geen bijeenkomsten of evenementen mogen plaatsvinden. Opnieuw een bittere pil. BHV-, EHBO-, basale reanimatie-(BLS en PBLS) en veiligheidscursussen zullen vooral online gegeven worden. Praktijkcursussen kunnen alleen plaatsvinden indien de veiligheid van medewerkers of de continuïteit van het bedrijf (denk aan bedrijven en organisaties die wel open mogen blijven) in het gedrang komt. Uiteraard binnen de richtlijnen en protocollen.
Een situatie die in ieder geval tot 19 januari van kracht is.

Veiligheid op de werkvloer

Het kabinet vraagt opnieuw om zoveel mogelijk thuis te blijven en op afstand te werken. Nogal wat werkgevers krijgendaardoor de komende tijd te kampen met onderbezetting.

Het Rode Kruis, Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening(NIBHV), de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), Het Oranje Kruisen deBranchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN)vragen werkgeversom goed na te denken over hoe ze de veiligheid op de werkvloerin dezesituatietóch kunnen garanderen,voor allemensen die door de aard van hun werk niet thuis kúnnen werken.

Zorg er in elk geval voor dat er altijd iemand aanwezig is diegetraind is ombij incidenten eerste hulp kan verlenen en kan optredenbij een branden/of ontruiming. Dit helpt om letsel en schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te borgen.Indien de bedrijfscontinuïteit door onderbezetting van de bedrijfsnoodorganisatie in het geding komt treden organisatieen opleider met elkaar in overleg om te komen tot een passende oplossing.

Ook herhalen we onsdringendeadvies om medewerkers en eventuele bezoekers mondkapjes te laten dragen zodra zij zich binnen het pand verplaatsen.

Cursus HeftruckWijzigingen in beleid Code 95 trainingen
Lockdown verlengd tot 9-2-2021