Update coronamaatregelen 03-11-2020

Ook binnen de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown blijven BHV, EHBO en veiligheidstrainingen mogelijk en toegestaan.
Groepsverbanden die noodzakelijk zijn voor het continueren van de dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen en bedrijven zijn toegestaan mits niet groter dan 100 personen, hierin is geen wijziging gekomen t.o.v. de maatregelen zoals afgekondigd op 14-10-2020. Er is overleg geweest met instanties vanuit de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland en certificerende instellingen zoals het NIBHV, Nederlandse Reanimatie Raad, Oranje Kruis en Rodekruis. Gezien het belang van onze trainingen voor de veiligheid op de werkvloer, de wettelijke noodzaak en vereiste voor tal van sectoren is het belangrijk dat onze trainingen worden gecontinueerd.Uiteraard altijd met in inachtneming van de coronamaatregelen en op 1,5 meter. Om het aantal contact momenten terug te dringen is het voor vrijwel al onze opleidingen inmiddels mogelijk het fysieke deel van de training in te korten middels e-learning. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Het advies is om niet noodzakelijke reizen te vermijden. (De reis van en naar BHV-, EHBO- en andere veiligheidstrainingen vallen onder noodzakelijke reizen. Het bijwonen van trainingen is immers noodzakelijk om de kennis en kunde van de BHV’ers op peil te houden en de veiligheid op het werk te kunnen borgen. Werkgevers blijven verplicht om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben)
In de noodverordening die is opgesteld door de veiligheidsregio’s na aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen per 04-11-2020 is in artikel 2.1 een uitzondering opgenomen onder:
sub h: samenkomsten voor trainingen en educatieve doeleinden
sub m: samenkomsten die noodzakelijk zijn voor het continueren van de dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en organisaties, mits niet groter dan 100 personen.

Een aantal veiligheidsregio’s hebben dit verder gespecificeerd: Het verbod op samenkomsten geldt niet voor activiteiten die voor professionals nodig zijn om te blijven voldoen aan bepaalde opleidingseisen (diploma’s) in het vak- en beroepsonderwijs. Denk hierbij aan BOA’s, theorie rijbewijs, BHV, medisch personeel, essentiële beroepen (en dan essentiële cursus waar geen alternatief voor is) etc.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Extra ventilatie, CO2 metingen en luchtreiniging in onze leslokalen
Cursus HeftruckWijzigingen in beleid Code 95 trainingen