Brandpreventieweken: thema “Veilig laden van e-bikes”

Tijdens de brandpreventieweken in oktober wordt meer aandacht gevraagd voor het voorkomen, beperken én bestrijden van brand. Het thema van 2024 is veilig laden van e-bikes.
 
Tegenwoordig hebben meer mensen een e-bike dan een normale fiets. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen, stijgt helaas ook het aantal branden dat wordt veroorzaakt door de accu’s.
 
Tijdens onze BHV trainingen wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Wat kun je doen om een accubrand te voorkomen/veilig te laden?
 
Zet de fiets met accu, of de losse accu tijdens het laden niet in de volle zon en vermijd vrieskou.
  • Laad de fiets overdag op. ’s Nachts opladen wordt echt afgeraden!
  •  Laad de fiets op in een ruimte waar een rookmelder hangt.
  • Haal de stekker uit het stopcontact als de accu vol is.
  • Is de accu beschadigd of vervormd, leg ‘m dan buiten neer en laat er een deskundige naar kijken.
Gooi afgedankte accu’s nooit bij het reguliere afval. Lever ze in bij de milieustraat in uw gemeente of bij een winkel die batterijen inneemt.
 
Bovenstaande tips zijn uiteraard ook van toepassing op andere producten die een lithium-ion batterij hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je telefoon, laptop, powerbank of elektrisch voertuig.
Brandpreventieweken thema veilig laden van E-bikes | Preventief B.V. Veiligheidstrainingen zoals BHV, EHBO en VCA
Vernieuwd buffet in ons oefencentrum | Preventief veilighiedstrainingen zoals BHV, EHBO en VCAIn het kader van de aankomende dag van de BHV: Ik help jou, help jij mij? Word BHV’er!